Ce inseamna geometrie roti ?

Efectuarea operatiunii de geometrie roti pentru autovehicule este una dintre operatiunile cele mai importante pe care orice posesor de autoturism trebuie sa o realizeze periodic, pentru a preveni aparitia de evenimente rutiere nedorite sau a uzurii premature a unora dintre componentele sistemului de directie si suspensie.

Aceasta uzura prematura conduce de cele mai multe ori la cheltuieli mult mai mari decat cele presupuse de verificarea si efectuarea operatiunii de geometrie roti si corectarea acesteia.

O geometrie deficitara a rotilor conduce la urmatoarele efecte nedorite:

  • efecte nedorite in ceea ce priveste traiectoria autovehiculului pe suprafata de rulare
  • eforturi sporite ale conducatorului auto in a mentine directia autovehiculului
  • uzura rapida, prematura si neuniforma a anvelopelor
  • consum excesiv de carburant
  • uzura prematura a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de directie, cu implicatii directe in ceea ce priveste siguranta participantilor la trafic si implicand costuri apreciabile

Recomandari geometrie roti

Din aceste cauze, se recomanda ca, la momentul schimbarii unui element al sistemului de directie (bieleta, bucsa, pivot, capat de bara etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) sa se efectueze operatiunea de geometrie roti, pentru corectarea eventualelor deficiente care apar odata cu aceste schimbari.

De asemenea, la inlocuirea anvelopelor se recomandă echilibrarea acestora si efectuarea geometriei rotilor, stiut fiind faptul ca o anvelopa dezechilibrata conduce nu numai la uzura prematura a acesteia dar antreneaza dupa sine si uzura elementelor sistemului de directie şi suspensie.

Recomandam ca orice astfel de inlocuire sau interventie sa fie urmata de efectuarea operatiunii de geometrie roti, pentru prevenirea situatiilor dificile sau a pericolelor care pot pune in pericol participantii la traficul rutier.

Folosind echipamente profesionale, asiguram intotdeauna o geometrie roti corecta pentru autoturismul tau. Te asteptam in service ca sa iti aratam mai multe despre aceasta interventie auto.